Повече от 10 китайски завода са започнали да използват сензори

...
Повече от 10 китайски завода са започнали да използват сензори
Коментари Харесай

Китайските компании следят емоциите на персонала с помощта на мозъчни сензори

Повече от 10 китайски завода са почнали да употребяват датчици за мозъчната интензивност с изкуствен интелект, с цел да наблюдават прочувственото положение на служащите и чиновниците. За това оповестяват източници от изданието South China Morning Post.
Служителите се задължават да носят такива устройства по време на работа. Те са инсталирани в защитни каски и както се твърди, могат да наблюдават умората, суматохата, възприятието на горест и други страсти. А някои компании даже са отишли още по-далеч и са добавили датчици във VR-шлемове. Това разрешава следенето на това, по какъв начин личния състав реагира на виртуалната среда след работни сюжети.

По принцип такива устройства се употребяват във високорискови производства. Обикновено ги носят машинистите или електротехниците. Сензорите реагират, в случай че служителя дреме или е заплеснат и неотложно оповестяват за това на шефа на човешки запаси.

Съобщава се още, че това разрешава избягването на неточности и нещастни случаи. Също по този начин се твърди, че следенето на прочувственото положение оказва помощ за увеличение на приходите. Ако се съди по думите на представителя на една от фирмите, приходите на компанията са се нараснали с $315 милиона, откогато е въведена системата през 2014 година.

Това обаче има и минуси. Поради напрежението, служителя може да изиска да направи отмора от няколко дни или даже да бъде уволнен. При това, сходни ограничения по никакъв метод не са регламентирани нормативно — такива закони просто няма. Като се има поради „текучеството“ на фрагменти в Китай, това е доста тъпо. Най-интересното е, че системата може да реагира даже и на човек, който счита себе си за изцяло здрав. И какво се прави в този случай — не е ясно.

Като цяло, този метод се употребява за увеличение на приходите, само че какви са страничните резултати — не е известно.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР