Повече от 10 000 граждани от ЕС са напуснали британското

...
Повече от 10 000 граждани от ЕС са напуснали британското
Коментари Харесай

Граждани на ЕС масово напускат работа в британското здравеопазване

Повече от 10 000 жители от Европейски Съюз са напуснали английското опазване на здравето след референдума за Брексит, 5000 от които са медицински сестри. Новите данни са оповестени през днешния ден в "Обзървър " от Либералдемократическата партия, съобщи БНР.

Данните, получени по закона за независимост на информацията, демонстрират, че 11 600 европейци са напуснали системата на английското опазване на здравето. Най-сериозно са наранени лечебните заведения в Северозападен Лондон и университетските лечебни заведения в Оксфорд и Бристол. Данните демонстрират още, че колкото повече здравни служащи напущат, толкоз по-малко медицински сестри идват. Броят на медицинските сестри от Европейски Съюз е намалял с 87 % - от 6382 през 2016-2017 година до 805 през 2017-2018 година. От изнесената информация излиза наяве, че измежду лечебните заведения, изразили угриженост от напускането на европейците, са и тези в изборния регион на премиера Борис Джонсън.

Лусиана Бърджър от Либералдемократическата партия е представена през днешния ден от вестник "Обзървър " да споделя, че тези данни демонстрират каква огромна опасност съставлява Брексит за националното опазване на здравето, даже в "задния двор на Борис Джонсън ", както се показва, където европейският личен състав е угрижен за бъдещето си.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР