Повече от 10 000 граждани от ЕС са напуснали британското

...
Повече от 10 000 граждани от ЕС са напуснали британското
Коментари Харесай

Лекари и сестри от ЕС масово се отказват от британската здравна система


Повече от 10 000 жители от Европейски Съюз са напуснали английското опазване на здравето след референдума за Брекзит, 5 000 от които са медицински сестри. Новите данни са оповестени през днешния ден в „ Обзървър “от Либералдемократическата партия, съобщи БНР.

Данните, получени по закона за независимост на информацията, демонстрират, че 11 600 европейци са напуснали системата на английското опазване на здравето. Най-сериозно са наранени лечебните заведения в Северозападен Лондон и университетските лечебни заведения в Оксфорд и Бристол. Данните демонстрират още, че колкото повече здравни служащи напущат, толкоз по-малко медицински сестри идват. Броят на медицинските сестри от Европейски Съюз е намалял с 87 % - от 6382 през 2016-2017 година до 805 през 2017-2018 година. От изнесената информация излиза наяве, че измежду лечебните заведения, изразили угриженост от напускането на европейците са и тези в изборния регион на премиера Борис Джонсън.

Лусиана Бърджър от Либералдемократическата партия е представена през днешния ден от вестник „ Обзървър “ да споделя, че тези данни демонстрират каква огромна опасност съставлява Брекзит за националното опазване на здравето, даже в „ задния двор на Борис Джонсън “, както се показва, където европейският личен състав е угрижен за бъдещето си.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР