Повече от 10 000 души са отишли да видят първокласни

...
Повече от 10 000 души са отишли да видят първокласни
Коментари Харесай

Над 10 000 дойдоха на националното изложение на животновъдите край Сливен

Повече от 10 000 души са отишли да видят първокласни животни от цяла България по време на XVII-ото Национално животновъдно ревю в петък край Сливен. „ Срещата на елита “ е била открита от земеделския министър Кирил Вътев и изпълнителния шеф на Изпълнителната организация за селекция и репродукция в отглеждането на животни Георги Йорданов.

За следващ път на изложбените площи до разклона за с. Мечкарево , животновъди са посочили елитни български животни от говедовъдството, овцевъдството, козевъдството, коневъдството и биволовъдството.

„ Министерството на земеделието и храните /МЗХ/ ще организира конкурс за производители на най-успешните български артикули показани на пазара, в категории: плодове, зеленчуци, мляко, месо и пчелен мед. Очаква се състезанието да започва през идната година “, сподели министър Вътев пред изложителите.

Целта е да се подтиква производството на повече български артикули , които да стигат до пазара. В тази връзка министър Вътев заяви, че се разисква и концепцията за основаването на български магазини единствено с районни артикули или така наречен „ свежи артикули “. Той разясни, че има много положителни образци от Франция, Австрия и Италия. Работим интензивно за достъп на земеделските производители и животновъди до пазари, а на потребителите до родни артикули, осведоми министърът.

Организатори на едно от най-значимите български животновъдни изложби по традиция са Изпълнителна организация по селекция и репродукция в отглеждането на животни и Министерство на земеделието и храните. Събитието се организира с поддръжката на Държавен фонд „ Земеделие “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР