Повече от 1 милион евро са събрани за френските полицаи,

...
Повече от 1 милион евро са събрани за френските полицаи,
Коментари Харесай

Френската полиция и Жълтите жилетки прибягват до дарителски кампании в интернет

Повече от 1 милион евро са събрани за френските служители на реда, потърпевши при конфликти с протестиращи " жълти жилетки " в паралелни дарителски акции - на полицията и на протестиращите - проведени в интернет, съобщи Асошиейтед прес.

Дарителската акция за полицията бе проведена като реакция против сходна акция за някогашен професионален боксьор, сниман да удря служители на реда по време на митингите в Париж в събота, съобщи Българска телеграфна агенция.

Интернет платформата за набиране на средства Леечи (Leetchi) престана да набира средства за боксьора Кристоф Детингер, откакто управляващите показаха отвращение. Детингер е в ареста в очакване на правосъден развой идния месец по обвинявания за нахлуване над държавни чиновници.

Консервативният юрист Рено Мюзелие реагира, поставяйки началото на дарителска акция в помощ на служителите на реда, потърпевши от началото на митингите на 17 ноември. До през днешния ден в бяха събрали 1 милион евро.

Нови митинги са планувани за тази събота, макар отстъпките направени от президента Еманюел Макрон. Протестното придвижване на " жълтите жилетки " стартира поради повдигането на налозите върху горивата, само че прерасна в по-широко публично неодобрение от политиката на държавното управление. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР