Повече от 1,707 млн. са туристическите посещения от чужденци през

...
Повече от 1,707 млн. са туристическите посещения от чужденци през
Коментари Харесай

3,2% е ръстът на визитите от чуждестранни туристи през август

Повече от 1,707 млн. са туристическите визити от чужденци през месец август тази година. Ръстът, който се регистрира е 3,2 на 100 по отношение на същия месец на рекордната за туризма 2018 г, сочат данните по калкулации на Националния статистически институт. От януари до август тази година задграничните визити в страната са близо 6,881 млн. Спрямо същия интервал на 2018 година понижението е с 0,6%.

За трите летни месеца от юни до август туристическите пътуванията на чужденци у нас са над 4,437 млн., което е спад от 1% в съпоставяне със същия интервал година по рано. Наблюдава се наклонност за увеличение на интереса на българските туристи към дестинации в цялата страна.

Данните са удостоверение, че мобилизацията на всички в туризма - бизнес, страна и локална власт дават резултати макар мощната конкуренция в интернационален мащаб. Радвам се, че без значение от някои мрачни прогнози, българският туризъм съумява да потвърди своята непоклатимост и данните са напълно в границите на направените от нас прогнози, че 2019 година ще е предизвикателна, само че дружно можем да отчетем добър сезон, разяснява министър Николина Ангелкова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР