Повече от 1,707 млн. са туристическите посещения от чужденци през

...
Повече от 1,707 млн. са туристическите посещения от чужденци през
Коментари Харесай

Ръст на чуждестранните туристи през месец август

Повече от 1,707 млн. са туристическите визити от чужденци през месец август тази година. Ръстът, който се регистрира е 3,2 на 100 по отношение на същия месец на рекордната за туризма 2018 г, сочат данните по калкулации на Националния статистически институт. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

От януари до август тази година задграничните визити в страната са близо 6,881 млн. Спрямо същия интервал на 2018 година понижението е с 0,6%.

За трите летни месеца от юни до август туристическите пътуванията на чужденци у нас са над 4,437 млн., което е спад от 1% в съпоставяне със същия интервал година по рано. Наблюдава се наклонност за увеличение на интереса на българските туристи към дестинации в цялата страна.

Данните са удостоверение, че мобилизацията на всички в туризма - бизнес, страна и локална власт дават резултати макар мощната конкуренция в интернационален мащаб. Радвам се, че без значение от някои мрачни прогнози, българският туризъм съумява да потвърди своята непоклатимост и данните са напълно в границите на направените от нас прогнози, че 2019 година ще е предизвикателна, само че дружно можем да отчетем добър сезон, разяснява министър Николина Ангелкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР