Повече не можем да позволим да продължава така. Като дойде

...
Повече не можем да позволим да продължава така. Като дойде
Коментари Харесай

Иван Гешев: Ако не се справим с битовата престъпност, да закриваме държавата

" Повече не можем да позволим да продължава по този начин. Като пристигна цялата страна в селото и министърът и прокуратурата си свършат работата, ще се оправят нещата. Въпросът е да има предпочитание, а предпочитание има ".

Това съобщи основният прокурор Иван Гешев, който дружно с вътрешният министър Младен Маринов посетиха с. Белозем , община Раковски.

Именно в Белозем преди дни маскирани нападнаха, биха и ограбиха 83-годишна жена.

По този мотив основният прокурор съобщи, че: " Т ова, което се случи с старата жена, е безсрамие . Ако не може да се оправим с тези неща - с битовата престъпност, по-добре да закриваме страната... "

Главният прокурор се срещна с кмета на с. Белозем Виолета Петрова. Пред тях Иван Гешев посочи, че " с цел да се случат нещата на локално равнище, би трябвало да има положително взаимоотношение с полицията, с прокуратурата и навреме да се алармира за проблеми. Ако страната не може да се оправи с битовата престъпност, поражда въпросът с какво може да се оправи.

Иван Гешев увери, че са решени с господин Маринов в края на годината нещата да наподобяват по друг метод .

" Това, което вършим за битовата престъпност няма по какъв начин да стане без взаимоотношение с локалната власт . Вие най-добре си познавате хората, ние с изпълнителната власт можем единствено да Ви спомагаме ", добави Иван Гешев.

В рамките на днешната интервенция в община Раковски са тествани общо 420 лица, открити са 59 престъпно проявени, както и четирима, представляващи интерес за криминалистите. Образувани са пет досъдебни производства за нелегално придобиване на дървесен материал, едно за открито разпространяване на контрабандни акцизни артикули и едно по смисъла на член 244 от Наказателен кодекс /подправени парични средства/. Проверени са също 185 моторни транспортни средства и са наложени съответни наказания за установени нарушавания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР