Повече направления за прегледи при специалисти и по-строг контрол в

...
Повече направления за прегледи при специалисти и по-строг контрол в
Коментари Харесай

Повече направления за специалисти и по-строг контрол в болниците през 2019 г.

Повече посоки за прегледи при експерти и по-строг надзор в лечебните заведения. Това плануват новите правила за заплащане на медицински действия, които лекарското съсловие и здравните управляващи подписаха.

Според новите правила входът и изходът на ангиографска зала ще се следи с камери. Целта - по-строг надзор. През 2019 година с 5% ще бъде по-голям броят на направленията за експерт, а медицинските свидетелства, които се издават от персоналните лекари, ще се заплащат от пациентите.

Входът и изходът на залите, в които се слага стент на сънната артерия от следващата година ще са оборудвани с камери. Те ще наблюдават дали пациентите и лекарите, разказани в документите пред Касата, действително са взели участие в интервенцията.

Записите от камерите ще се съхраняват за период не по-малко от един месец от осъществяване на интервенцията, а при поискване от Касата, болничното заведение ще дава видеоинформацията на електронен притежател.

" Получава се малко насила в този миг, само че човек, когато е обезпокоен и има такива проблеми, приема изискванията, с цел да получи това, за което е пристигнал ", съобщи Андрей Марков, шеф на " Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ ".

В новите правила категорично е записано, че приемът на пациенти би трябвало да е съгласуван с потенциала на лечебното заведение – като брой и тип болнични кревати. Уточнението се разписва поради случаи, в които на едно легло нерегламентирано се регистрира лекуване на няколко заболели. Промяната не би трябвало да сътвори листи на чакащи, настояват от министерството.

" Няма никакви учредения за образуване на листи на чакащите, по което и да е заболяване, където и да е на територията на страната, за наслада ", сподели зам.-министърът на опазването на здравето Жени Начева.

Догодина медицинските свидетелства, които джипитата издават при подписване на брак да вземем за пример, се изключват от пакета с действия, платени от Касата – т.е. ще се заплащат от самите пациенти. Издаването на бележки за направени имунизации на децата остава гратис.

Догодина лекарското съсловие и здравните управляващи ще договорят рамков контракт за три години напред. При нужда с анекс за всяка година ще се трансформират единствено цените и размерите на дейностите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР