Повече млади хора на възраст между 15 и 24 години

...
Повече млади хора на възраст между 15 и 24 години
Коментари Харесай

КНСБ представи данни за трудовите злополуки за първото тримесечие на 2018-а

Повече младежи на възраст сред 15 и 24 години са работили у нас през миналата година, демонстрират данни на Националния статистически институт . Те бяха показани от Главната ревизия по труда по случай идния на следващия ден Световен ден по сигурност и здраве при работа, който тази година е отдаден на предпазеното и крепко потомство и битката против детския труд.
 
Кампанията на Международната организация по труда насочва вниманието към реализиране на две от задачите на Организация на обединените нации - обезпечаване на безвредна и предпазена работна среда за всички хора до 2030-а и за закриване на всички форми на детския труд до 2025 година
 
От Международната организация по труда подчертават на предварителната защита по здраве и сигурност на работното място , което ще бъде от изгода за идващото потомство работещи хора. Групата на младите служащи включва лица от 15 до 24 години, а у нас работещите на такава възраст през 2017-а са били малко над 148 000 или с 15 000 души повече по отношение на миналата година.
 
От Главната ревизия по труда напомнят, че работните места на младите служащи крият повече опасности , поради неналичието на задоволително опит, както и незадоволителната физическа и психическа зрялост. От друга страна статистиката на Национален осигурителен институт демонстрира, че коефициентът на периодичност по отношение на трудовите злополуки при младите работещи е над междинния за страната, а при малолетните е 2-3 пъти по-висок от междинния.
 
 БГНЕС, списък

От Международната организация по труда предлагат предварителна защита на работното място за младежите , като работодателите биха могли да провеждат курсове по сигурност и здраве при работа.
 
На 28 април се уважава и паметта на починалите при трудови злополуки. Според данните на Национален осигурителен институт през миналата година у нас има 79 случая на гибел по време на работа, а записаните трудови злополуки са над 2300.
 
От КНСБ показа отчет , съгласно който през първите три месеца на годината са регистрирани 688 трудови злополуки или със 122 по-малко по отношение на същия интервал на предходната година. Най-голям брой злополуки през предходната година са станали в София, Пловдив и Варна, а минимален - в Силистра, Кърджали и Видин.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР