Повече ме притеснява броят на приетите в болница, защото за

...
Повече ме притеснява броят на приетите в болница, защото за
Коментари Харесай

Кунчев: Над 200 хил. вече са поставени под карантина


" Повече ме тормози броят на признатите в болница, тъй като за тези хора е въпрос на живот и гибел ". Това сподели пред БНР доцент Ангел Кунчев - зам.-председател на Националния действен щаб за битка с ковид а. По думите му задачите на щаба са да се обезпечи болнично лекуване на всеки, който има потребност от него, с цел да има по-малко смъртни случаи.

Доц. Кунчев посочи, че сега здравните заведения са доста по-подготвени за битката с ковид а, спрямо началото на пандемията, само че " доста значимо е кой ще работи над тези болнични кревати ":

" Най-видимата част е лекуването и какво ще получат хората по време на това лекуване, само че има една невидима част - работата на РЗИ, които се грижат на всички - към този момент над 200 хиляди души, сложени под карантина - да бъдат открити и да им се смъкне епидемиологична анамнеза, да им се намерят контактите, да се провежда проучването, да се управлява карантина та. Това го вършат сътрудниците от РЗИ, които са на ръба на изтощението ".

В предаването " Неделя 150 " доцент Кунчев разяснява главните проблеми, които са довели до фрапантното повишение на броя на новозаразените в България:

" Едната причина е, че хората одобриха казуса с епидемията за решен или незначителен. Другата причина е политизирането на казуса ".

Според него намесата на политиката в епедемичната заплаха няма да докара до даже резултати:

" Всеки си гледа казуса съгласно своите ползи и вследствие на това няма да се прави това, което би трябвало, а това, което е комфортно за някого ".

Той се обърна с зов към политическите водачи да не се занимават с здравната страна на епидемичката рецесия:

" Оставете ни да работим, в случай че не се оправим, сменяте щаба и вършиме каквото желаете ", съобщи доцент Кунчев.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР