Повече ме притеснява броят на приетите в болница, защото за

...
Повече ме притеснява броят на приетите в болница, защото за
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Повече ме притеснява броят на приетите в болница

" Повече ме тормози броят на признатите в болница, тъй като за тези хора това е въпрос на живот и гибел ". Това сподели пред БНР заместник-председателят на Националния действен щаб за битка с ковид доцент Ангел Кунчев. По думите му задачите на щаба са да се обезпечи болнично лекуване на всеки, който има потребност от него, с цел да има по-малко смъртни случаи.
Доц. Кунчев посочи, че сега здравните заведения са доста по-подготвени за битката с ковид, спрямо началото на пандемията, само че " доста значимо е кой ще работи над тези болнични кревати ". " Най-видимата част е лекуването и какво ще получат хората по време на това лекуване, само че има една невидима част – работата на РЗИ, които се грижат за всички - към този момент над 200 хиляди души, сложени под карантина - да бъдат открити и да им се смъкне епидемиологична анамнеза, да им се намерят контактите, да се провежда проучването, да се управлява карантината. Това го вършат сътрудниците от РЗИ, които са на ръба на изтощението ", сподели експертът.
В предаването " Неделя 150 " по БНР доцент Кунчев разяснява главните проблеми, които са довели до фрапантното повишение на броя на новозаразените в България. " Едната причина е, че хората одобриха казуса с епидемията за решен или незначителен. Другата причина е политизирането на казуса ", съобщи той. Според него намесата на политиката в епидемиологичната заплаха няма да докара до положителни резултати. " Всеки си гледа казуса съгласно своите ползи и вследствие на това няма да се прави това, което би трябвало, а това, което е комфортно за някого “, сподели още доцентът. Той се обърна с зов към политическите водачи да не се занимават с здравната страна на епидемичката рецесия: " Оставете ни да работим, в случай че не се оправим, сменяте щаба и вършиме каквото желаете ", съобщи доцент Кунчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР