Повече контрол над домовете за възрастни хора от страна на

...
Повече контрол над домовете за възрастни хора от страна на
Коментари Харесай

Омбудсманът препоръча контрол над домовете за възрастни и реформа в психиатриите

Повече надзор над домовете за възрастни хора от страна на кметовете, както и сериозна промяна в психиатричните клиники. Това са единствено част от рекомендациите в годишния отчет на омбудсмана за 2019 година Диана Ковачева е съществено обезпокоена от обстоятелството, че няма призната тактика за психологичното здраве.


Пренаселеност, неприятни условия, липса на личен състав, остаряла и амортизирана база - това са единствено част от до болежка познатите констатации, на които се е натъкнал проверяващият екип на омбудсмана по време на инспекциите на домове за хора с деменция и психиатрии. Шокирани са обаче от обстоятелството, че един храноден на настанените в психиатрия коства лев и 92 стотинки или по 60 стотинки на хранене.
Диана Ковачева - омбудсман на България: Ясно е, че няма по какъв начин храната да е съответна, да е задоволителна, да е задоволително хранителна, даже в случай че щете за 63 стотинки. Очевидно е за какво менютата са най-вече постни с фасул, леща, коприва, спанак и ориз.
Отдалечеността от огромни градове на множеството домове на хора с деменция също е проблем съгласно омбудсмана поради затруднената опция за бързо идване на медицински екип. Отчетено е, че се поставят старания тук-там за възстановяване на изискванията със градеж на къщички.
Диана Ковачева - омбудсман на България: Обаче това, което нас ни смущава, е че тези къщички още веднъж ще бъдат издигнати в дворовете на местата, където са и сега настанени тези хора и в действителност те още веднъж ще бъдат отдалечени и мъчно налични с тежка инфраструктура в доста случаи.
За следващ път поради тежки и неприемливи условия в отчета е отправена рекомендация да се затвори и реалокира софийският затвор, както и общежитието в Кремиковци. Сериозни рецензии са отправени и към някои от арестите в страната.
 Омбудсманът Диана Ковачева желае закриването на Софийския затвор Омбудсманът Диана Ковачева желае закриването на Софийския затвор
Омбудсманът Диана Ковачева упорства да бъде закрит Централния софийски затвор, затворническото общежитие в кв. Кремиковци и керамичната фабрика в гр....
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР