Повече хора са починали в Чехия през 2021 г., отколкото

...
Повече хора са починали в Чехия през 2021 г., отколкото
Коментари Харесай

Смъртността в Чехия през 2021 г. е била най-високата от края на Втората световна война

Повече хора са умряли в Чехия през 2021 година, в сравнение с през която и да е друга година от края на Втората международна война, съобщи ДПА, базирайки се на оповестени през днешния ден данни за последствията от пандемията от ковид.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30370
Повече от 139 600 смъртни случая са били регистрирани предходната година, което е с 8 % повече спрямо 2020 година, когато COVID-19 стартира да се популяризира и да внася разстройства в всекидневието на хората по целия свят.

По данни от чешката статистическа работа най високата смъртност е била регистрирана във възрастовата група на 55 до 74-годишните. Месеците с най-висока превишаваща равнището от петте години преди началото на пандемията смъртност са били януари, февруари, март, ноември и декември. Починали са доста повече мъже, в сравнение с дами.

В пика на третата вълна през март 2021 година Чехия наложи непоколебим локдаун, в който се включваха ограничавания на свободата на придвижване. Някои специалисти насочиха рецензии, че този ход е просрочен.

Нивото на имунизация против COVID-19 в страната към момента изостава от това в западните страни членки на Европейски Съюз. Понастоящем 63,2 % от популацията се считат за изцяло имунизирани. Около една трета от популацията е било инжектирано и с подсилваща доза ваксина, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30370  Премиерът на Португалия е с COVID-19 Премиерът на Португалия е с COVID-19  Проф. Радка Аргирова: Делта разновидността на COVID-19 към момента не е отстъпил Проф. Радка Аргирова: Делта разновидността на COVID-19 към момента не е отстъпил  Област Враца резервира приблизително равнище по заболеваемост от COVID-19 Област Враца резервира приблизително равнище по заболеваемост от COVID-19
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР