Повече евросредства означава повече решени проблеми на хората. Очакванията са

...
Повече евросредства означава повече решени проблеми на хората. Очакванията са
Коментари Харесай

Цветанов в Провадия: Повече евросредства означава повече решени проблеми на хората

Повече евросредства значи повече решени проблеми на хората. Очакванията са в идващия програмен интервал 2021 – 2027 година европейският бюджет на България да бъде 18 милиарда лева – с 4 милиарда лева повече от досегашния. Това заявих през днешния ден в Провадия по време на среща с актива на ГЕРБ и жители.

Това написа на персоналната си страница във Facebook зам.-председателят на ГЕРБ и ръководител на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов. Ето какво още показа той:



"Заедно с мен бяха регионалният координатор на ГЕРБ и кмет на Варна Иван Портних, общинският началник на ГЕРБ Димо Димов, както и народните представители от ГЕРБ-Варна. Пред присъстващите споделих желанието си Провадия да има сполучливо ръководство и да разгърне оптимално своя капацитет, като всички те се сплотиха към мнението, че вторият по величина град във Варненско има доста неизползвани благоприятни условия за вложения.



Обясних, че междинният стопански растеж за Европейски Съюз е 1,8%, а за тази година се чака в България да надвиши 3%. Имаме най-ниските равнища на безработица за последните 20 години и даже срещаме компликации, свързани с дефицит на работна ръка. Точно по тази причина желаеме да осигурим по-здрава връзка сред образованието и бизнеса. Така ще подготвим фрагменти, съответни на потребностите на пазара.



В рамките на срещата бе дискутирана и тематиката за обществените помощи, като на собствен ред аз припомних, че задачата на преразглеждането на ТЕЛК-овете и да се обезпечат повече средства за тези, които в действителност се нуждаят от тях. През 1989 – 1990 година на ТЕЛК са били близо 2% от популацията, а в този момент са 15%.



Областният координатор на ГЕРБ-Варна Иван Портних означи, че със своите естествени, културни и исторически дадености – вторият по величина град във Варненска област – Провадия, може да стане привлекателна туристическа дестинация и чудесно място за бизнес ".



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР