Повече да се чува гласът на европейските граждани и те

...
Повече да се чува гласът на европейските граждани и те
Коментари Харесай

България сред петте най-засегнати страни от Зеления пакт на ЕС

Повече да се чува гласът на европейските жители и те да вземат участие във образуването на политиките на Европейски Съюз . Това е залегнало в целите на новата Европейска комисия за 2020. Работната стратегия на Европейската комисия за 2020 година бе оповестена пред комисията по европейски въпроси и надзор на европейските фондове в Народно събрание от Цветан Кюланов, изпълняващ длъжността началник на Представителството на Европейската комисия в България.

Целите за стабилно развиване на Организация на обединените нации е оригиналност в целите на комисията фон дер Лайен . Новата Европейска комисия си слага упоритостта и за по-добро контролиране. Комисията ще обърне внимание и на развиването на света. Първият главен приоритет е европейският Зелен пакт , посочи Колянов. Световната стопанска система към този момент се трансформира, регистрира още той.
 Екологичен потенциал поддържа Зеления пакт, само че прикани за по-високи упоритости
Екологичен потенциал поддържа Зеления пакт, само че прикани за по-високи упоритости

Предизвикателствата са обективен и приобщаващ преход

Именно на това би трябвало да отговори европейската общественост. За Европейска комисия е значимо да се приказва по Зеления пакт, с цел да се стигне до някакви резултати. Именно по тази причина Европейска комисия предлага фонд за обективен преход. За него е значимо, че дебатът по Зеления пакт е почнал.

Експерти от Брюксел ще посетят страната ни, с цел да е оптимално ясна полемиката по тематиката. За България са заложени непропорционално доста пари, тъй като се осъзнава, че България ще е най-известната, разясни ръководителят на представителството на Европейска комисия у нас .

Ще вземем повече пари от Испания, тъй като сме измежду петте най-засегнати страни от зеления пакт. Това обаче не успокоява родните депутати, които акцентираха, че страната ни е мощно пострадала и обезщетенията няма да покрият " вредите ". България би трябвало да изготви териториални проекти за преход, които да бъдат утвърдени от Европейска комисия .
 Станишев подлага на критика, че властта ни обрича да сме мръсна и бедна външна страна на Европейски Съюз
Станишев подлага на критика, че властта ни обрича да сме мръсна и бедна външна страна на Европейски Съюз

Правителството избира метода на снишаване и ръководи на парче, реагирайки на митинги

Те ще се изготвят на база на националния ни проект по тематиката. Той обаче към момента не е подготвен. От думите на Цветан Кюланов стана ясно още, че " тежката сянка " на идната финансова рамка тегне над Европейски Съюз . Трябва да е ясно какви политики ще се финансират.

" Европа, готова за цифровата епоха ", е различен приоритет пред Европейска комисия . Европейските институции би трябвало да се намесят там, където се появяват новите промишленост като изкуствен интелект, въздействията на трети страни и други

Третият приоритет е стопанска система в полза на хората. Започна полемиката за справедливите минимални заплати за служащите в Европейски Съюз , разясни Кюланов. Фокусът би трябвало да пристигна от самите хора, както уточни той. Затова Европейска комисия стартира съвещания, а не потегля с непосредствено предложение .
 България не е подготвена за промяна на енергоизточниците си
България не е подготвена за промяна на енергоизточниците си

Петър Витанов желае да бъде подложен акцент върху кохезионната политика

Следващият приоритет е " Европа на международната сцена ", като акцент е присъединението на Западните Балкани . Утвърждаване на европейския метод на живот е различен приоритет на Европейска комисия. Нов подтик за европейската народна власт също е акцент в работата на новата Европейска комисия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР