Повече бус ленти са направени в големите градове срещу замърсяването

...
Повече бус ленти са направени в големите градове срещу замърсяването
Коментари Харесай

Между 5 и 10% от автомобилите си позволяват да минат по бус лента в София

Повече бус ленти са направени в огромните градове против замърсяването и автомобилния трафик. Задръстване от коли има заран в час пик в бус лентата на бул. „ България " в София. Това внася напрежение в пасажерите, които закъсняват за работа. Между 5 и 10 на 100 от колите си разрешават да минат бързо по бус лентата на булеварда, демонстрира репортаж на БТВ.

Така нарушителите получават приоритет с най-малко 10 минути по-бърз достъп до центъра, за сметка на чакащите в останалите две колони. А за болшинството, което съблюдава разпоредбите, остава още един мотив за горчиво чувство, че нарушителите са безнаказани и имат приоритет по софийските улици.

Шофьорите от градския превоз споделят, че въпреки всичко лентата прави част от своята работа. Ако не беше бус лентата, щях да съм просрочен с 20 минути, а в този момент съм съвсем в точния момент, показва водач на рейс. Полицията организира акция против нарушителите в 8 сутринта. Нарушителите са стотици, само че тези които ще бъдат санкционирани тази заран са единици.

Християн Петков, шеф на Центъра за градска подвижност, съобщи, че бус лентата на бул. „ България” понижава времето за напредване на градския превоз. По думите му в случай че градският превоз е прецизен и бърз, повече хора ще го употребяват, а това е мярка против замърсяването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР