Повдигнати са им обвинения по чл.214, ал.1 от НК, за

...
Повдигнати са им обвинения по чл.214, ал.1 от НК, за
Коментари Харесай

Задържаха четирима за изнудване и отправени заплахи

Повдигнати са им обвинявания по чл.214, ал.1 от Наказателен кодекс, за трима от обвинените е импортирано искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “
Служители на Криминална полиция в ОДМВР задържаха четирима мъже, в границите на профилирана полицейска интервенция, извършена на 11 май в Бургас. Установено е, че в интервал от към пет месеца арестуваните са принуждавали гражданин на регионалния град да поеме имуществено обвързване в размер на 1200 лв. на месец, като за задачата потърпевшият е бил заплашван с нанасяне на телесни повреди. Деянието е

е осъществявано при изискванията на продължавано закононарушение и при съучастничество сред четиримата. Всеки от четиримата упрекнати по чл.214, ал.1 от Наказателен кодекс е имал избрана роля – надлежно подстрекател, двама причинители и помощник. На първия е повдигнато обвиняване и за това, че в края на декември м.г. е принудил гражданин на града да купува от него и да продава в негова изгода наркотични субстанции, като използвал закани с обезобразяване и палеж на автомобила му /престъпление по чл.143, ал.1 от НК/.

Директорът на ОДМВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов и прокурор Георги Чинев – административен началник на Окръжна прокуратура – Бургас оповестиха, че арестуваните са осъществявали незаконната си активност в две насоки: откривали лица, продавали дребни количества наркотични субстанции и след нанасяне на телесни увреждания, тормоз и закани, ги принуждавали да продават опиати в тяхна изгода. По отношение на други жертви в незаконната активност – налагали парични наказания, защото те не успявали да им се издължат от продажба на предоставени им за разпространение наркотични субстанции. Стойността на по този начин наречените „ санкции “ надвишавала доста дължимите суми. Четиримата упрекнати работили главно на територията на град Бургас, а измежду потърпевшите от дейностите им е имало и малолетни лица.

По отношение на трима от обвинените в съда е импортирано искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Очаква се Районен съд – Бургас да го прегледа в свое съвещание по-късно през днешния ден.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР