Повдигнаха обвинения за измама на съпругата на премиера на Израел

...
Повдигнаха обвинения за измама на съпругата на премиера на Израел
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения за измама на съпругата на Нетаняху

Повдигнаха обвинявания за машинация на брачната половинка на премиера на Израел Бенямин Нетаняху - Сара Нетаняху, оповестяват израелски медии. Тя е упрекната в систематична машинация в размер на стотици хиляди шекела по отношение на разноски за хранене в резиденцията на министър-председателя.

Сара Нетаняху е упрекната дружно с Езра Сайдоф, някогашен заместител на генералния шеф на канцеларията на премиера.

Обвиненията включват също и корист с доверие. Те са импортирани в йерусалимски съд. Според обвинителния акт Сара Нетаняху е наредила на личния състав в резиденцията на премиера в Йерусалим да поръча храна в размер на 360 000 шекела (99 000 долара) от заведения за хранене сред 2010 и 2013 година, което е в нарушаване на правила, които не разрешават резиденцията да поръчва храна от заведения за хранене, защото в жилището на министър-председателя има кухненски личен състав, в това число и готвач.

Разследващите са събрали доказателства, които демонстрират, че Сара Нетаняху е наредила да се потули информацията и е знаела, че дейностите й са в нарушаване на закона. Обвиненията са повдигнати след несполучливи опити да се реализира решение по проблема с прокуратурата. Сара Нетаняху е отказала да заплати цената на закупената храна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР