Повдигнаха обвинения на шестима души за участие в организирана престъпна

...
Повдигнаха обвинения на шестима души за участие в организирана престъпна
Коментари Харесай

Разбиха група от шестима, изнудвала крупен бизнесмен

Повдигнаха обвинявания на шестима души за присъединяване в проведена незаконна група за изнудване и пране на пари в огромни размери . Жертва на изнудването е бил огромен предприемач, който е развивал активност и в чужбина.

Групата е била обезвредена в София при взаимни дейности на Специализираната прокуратура и Столична дирекция на вътрешните работи. Събраните досега доказателства сочат, че тя е работила от януари 2017 година

Престъпната формация пробвала да присвои целия бизнес на предприемача посредством закани, прехвърляния на парцели и парични средства с подправени документи. Един от участниците трансферирал в своя сметка забележителна сума на предприемача, която била легално подадена в непозната банка. Средствата обаче били блокирани и групата не съумяла да ги присвои.

Били са осъществени претърсвания в жилища, офиси и банкови трезори, при които проверяващите са разкрили движимости за милиони левове - в две банкови касети са открити над 35 кг злато в монети на стойност над 4 милиона лв.. В трета касета са открити 565 000 евро в брой . Освен това са конфискувани и шест първокласни автомобила, за които също има данни, че са добити посредством незаконна активност. Редица доказателства удостоверяват дейности по изпиране на пари, както и потребление на неистинен документи.

На трима от участниците са избрани парични гаранции от по 150 000 лв..

Другите трима са арестувани за 72 часа. Предстои да се реши дали ще се внесе искане за задържането им под стража.

От прокуратурата не дават повече информация по случая.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР