Повдигнаха обвинение на собствениците на ротвайлерите, които нападнаха и нахапаха

...
Повдигнаха обвинение на собствениците на ротвайлерите, които нападнаха и нахапаха
Коментари Харесай

Собствениците на свирепите кучета, които нахапаха деца, се сдобиха с обвинение

Повдигнаха обвиняване на притежателите на ротвайлерите, които нападнаха и нахапаха три деца и дядо им в Железница. Задържани са жена на 50 години и 17-годишният й наследник. Тя остава в ареста за 72 часа, а младежът ще е вкъщи под надзора на детска педагогическа стая, оповестява Нова тв. Нахапаните деца остават в Пирогов, в устойчиво положение.

Децата са внуците на дядо Сашо. Дошли от чужбина на посетители.  " Аз съм добре, доколкото може да се каже, само че децата.. На най-скъпото нещо на света това да се случи ", сподели дядото на нахапаните деца.

А случката можело да е съдбовна. Ако на помощ не се била притекла млада жена, също на разходка.  " Забелязах, че едното дете лежи на земята, а единият ротвайлер го хапе в региона на главата. Едното куче дърпаше едното дете, а другото куче другото. Децата взаимно си помагаха ", разказа тя. Не оказал помощ спрея за мечки, който имала, нито ножицата. 

" Реших с колата да уплаша кучетата и това не оказа помощ. Забелязах, че едното дете се откопчило от кучето и незабавно го вкарах в колата. Кучетата се пробваха да се качат в нея ", каза още дамата.

Собствениците на кучета са семейство, което живее в кв. " Симеоново ", на 14 километра от село Железница, където кучетата се разхождали безпризорно.  " Имали са чипове, били са регистрирани в благосъстоятелност на дамата и сина й ", заяви шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджиев.

" Няма данни по какъв начин кучетата са стигнали до Железница. Има разпитан комшия, който споделя че предния ден кучетата са влезнали в дома му и меко казано са нахапали негово куче ", каза районният прокурор на София Радослав Димов.

Доскоро фамилията живеело в къща, на която има стикер зло куче. " Голямо напрежие, огромен стрес. Децата бяха задачите в лиги, нахапани в региона на главата, врата, колата миришеше на кръв. Беше нещо ужасно, което аз и по филмите не съм гледала ", разказа една от очевидките.

За сходен тип закононарушение законът планува до 3 години затвор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР