Повдигнаха обвинение на служителя на жп прелез, заловен пиян след

...
Повдигнаха обвинение на служителя на жп прелез, заловен пиян след
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на служителя на жп прелез за тежката катастрофа в Асеновград

Повдигнаха обвиняване на служителя на жп прелез, хванат пийнал след тежката злополука в Асеновград.

Вчера сутринта трен опустоши автомобил, откакто 60-годишният кантонер не спуснал защитните бариери. В кръвта му бяха регистрирани 1.8 промила алкохол.
При случая пострадаха трима души от автомобила, те към момента са в болница.
Тежък случай: Влак блъсна автомобил на жп прелез край Асеновград По информация на bTV кантонерът, който дава отговор за спускането на бариерата, е използвал алкохол
Пазачът на прелеза излязъл да спусне бариерите, застанал до ръчката, само че по този начин и не ги спуснал. Пред проверяващите признал виновността си и изказал страдание, само че отказал да дава повече пояснения. Според органите на реда дейностите му са повлияни от алкохола.

В смачканата кола пътували двама братя и техен братовчед, описват роднините им от село Караджово.
От НКЖИ обясниха,че ще засилят инспекциите дали чиновниците им използват алкохол по време на работа. Досега били открити единични нарушавания.

Задържаният кантонер ще бъде уволнен от компанията. Мярката му за задържане е удължена на 72 часа, а прокуратурата ще изиска и непрекъснат арест. Обвинен е в причиняване на телесна щета на 3 лица заради несъобразителност в пияно положение. Законът планува от 1 до 6 години наказване за това нарушение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР