Повдигнаха обвинение на шефа на Агенцията за българите в чужбина

...
Повдигнаха обвинение на шефа на Агенцията за българите в чужбина
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на шефа и на гл. секретар на Агенцията за българите в чужбина

Повдигнаха обвиняване на шефа на Агенцията за българите в чужбина Петър Харалампиев. Той е посочен от спецпрокуратурата като водач на проведена незаконна група за подкупи и други закононарушения. Това заяви пред медиите юристът му Николай Кокинов. Харалампиев е арестуван за 72 часа. При спецакция през вчерашния ден бяха задържани над 20 души в три града. Акцията се организира в София, Плевен и Кюстендил. Освен Харалампиев беше арестуван и основният секретар на организацията Красимир Томов, който също е с повдигнато обвиняване.

Според прокуратурата става въпрос за проведена незаконна група, която против подкупи раздавала удостоверения за български генезис на жители от Молдова, Украйна и Македония. Групата била следена в продължение на няколко месеца след сигнал до Комисията против корупцията. Задържаните са следени със специфични разследващи средства.

По неофициална информация против 5000 евро непознати жители получавали уверение за български генезис. Издавани са сред 30-40 документа на седмица, което значи, че нерегламентираните суми седмично може да са достигали 200 000 евро.

" Не мога да си показва, че той може да бъде водач на проведена незаконна група. Ако се окаже факт, би трябвало да си понесе цялата суровост на закона. Не можем да си позволим лукса някакъв служител да черпи дивиденти от тъгата на хората ", сподели Юлиан Ангелов от Вътрешна македонска революционна организация.

" Самият факт, че последната ми информация, с която разполагам, е за времето от началото на мандата ни през месец май 2017 до края на юни тази година сме предложили на вицепрезидента на републиката да откаже издаване на повече от 750 случая заради разнообразни аргументи ", съобщи правосъдният министър Цецка Цачева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР