Повдигнаха обвинение на Петър Харалампиев като лидер на организирана престъпна

...
Повдигнаха обвинение на Петър Харалампиев като лидер на организирана престъпна
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на шефа на ДАБЧ Петър Харалампиев

Повдигнаха обвиняване на Петър Харалампиев като водач на проведена незаконна група за подкупи и други закононарушения. Това съобщи юристът му Николай Кокинов пред Нова телевизия. Харалампиев е арестуван за 72 часа.

Вчера при огромна акция в Държавната организация за българите в чужбина (ДАБЧ). Задържани са над 20 души, измежду които ръководителя Петър Харалампиев и основния секретар. Разследването е за корупция при издаването на документи за български генезис на чужденци.

Акцията се организира в София, Плевен и Кюстендил.

Според прокуратурата става въпрос за проведена незаконна група, която против подкупи раздавала удостоверения за български генезис на жители от Молдова, Украйна и Македония. Групата била следена в продължение на няколко месеца след сигнал до Комисията против корупцията. Задържаните са следени със специфични разследващи средства.

По неофициална информация против 5000 евро непознати жители получавали уверение за български генезис. Издавани са сред 30-40 документа на седмица, което значи, че нерегламентираните суми седмично може да са достигали 200 000 евро.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР