Повдигнаха обвинение на мъжа, който уби трима българи в Чикаго.

...
Повдигнаха обвинение на мъжа, който уби трима българи в Чикаго.
Коментари Харесай

Свещеник, познавал убитите българи в Чикаго: Държаха вратата отключена

Повдигнаха обвиняване на мъжа, който умъртви трима българи в Чикаго. Междувременно жертвите на закононарушението се усилиха още. От раните си умря и полякиня, съседка на фамилията. Българската общественост в Чикаго стартира дарителска акция, с цел да помогне на околните на жертвите да върнат телата им в България.

Мотивът за жестокото закононарушение остава незнаен.

Ивайло Попов и Цетанка Костадинова са женени от 2 години, те имат по едно дете от предходен брак. Искра Попова е майка на Ивайло. Тя от години живее в Чикаго с американския си сътрудник Дейвид. Те вечеряли, когато мъжът ги прострелял. 

Отец Димитър Димитров от църквата „ Св. Иван Рилски ” е другар на убитите Иво и Цветанка. „ Те са женени от близо 2 години. С Иво се познавам от първите дни, в които той идваше на черква. Всички сме доста смутени от този случай, който се случи. В петък Цветанка беше при нас съвсем целия ден. Чистихме църквата за нашия храмов празник. Тя си отиде. Вече чак на литургията на мен ми оповестиха, преди проповедта, само че не разбрах незабавно. Вече след проповедта избухнахме със брачната половинка ми в сълзи ”, разказа свещеникът. пред в „ Здравей, България ” по NOVA. 

Отец Димитър добави, че точно той е направил водосвет на жилището на убитите два месеца, откакто го купили. „ Те са същински християни ”, сподели още свещенослужителят.

Той описа, че непрекъснато държали вратата на жилището отворена и по тази причина мъжът, който имал психологични отклонения, е влезнал. 

По думите му Цветанка е работила в детска градина, а Иво се е занимавал с металургия. Преди да пристигна в Съединени американски щати тя изпратила кандило като подаяние за църквата. Близките имат желание да транспортират тялото на дамата за заравяне в България, а за това на мъжа към момента няма решение, сподели още той.

Криштоф Марек е направил убийствата със законно притежаван револвер. Полицията заяви, че той е разлепил предупредителни бележки на вратата си на полски - родния му език. Той имал спорове със съседите си, за стъпване по пода шумно, да вземем за пример. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР