Повдигнаха обвинение на бащата на 19-годишния шофьор, причинил катастрофа, при

...
Повдигнаха обвинение на бащата на 19-годишния шофьор, причинил катастрофа, при
Коментари Харесай

Обвиниха бащата на 19-годишния, причинил катастрофата в Пловдив

Повдигнаха обвиняване на бащата на 19-годишния водач, предизвикал злополука, при която починаха две момчета на 16 и на 19 години в Пловдив, оповестява БНР.

Припомняме, тежкият пътен случай стана през вчерашния ден, а откакто беше открито, че водачът е бил зад кормилото без брошура, неговият татко беше арестуван. Според първичните данни автомобилът се е движил със 100 км/ч, когато се е забил в електрически дирек. При удара почина 19-годишен юноша, а часове по-късно в река Марица беше открит натрупа на второ момче, което е изхвърчало от колата при удара.

Според проверяващите бащата на двамата близнаци умишлено е дал ключовете за автомобила си на момчетата, макар че е съзнавал, че нито един от четиримата в колата няма право да кара. Той е арестуван за 72 часа.

Окръжният прокурор Румен Попов изясни, че при такива случаи притежателят на автомобила е еднообразно виновен като самия водач, предизвикал злополуката.

По информация на шефа на пловдивската полиция вечерта, в която е станал случаят, момчетата били на женитба, след което решили да се поразходят с автомобил из града.

До края на деня би трябвало да станат ясни резултатите от пробите им за алкохол и опиати. Назначени са общо осем експертизи. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР