Поучителна “Тебеширена приказка издаде хасковския писател Петър Ванчев. Книжката е

...
Поучителна “Тебеширена приказка издаде хасковския писател Петър Ванчев. Книжката е
Коментари Харесай

Предпочитат портрет на Камелия пред книги

Поучителна “Тебеширена приказка ” издаде хасковския публицист Петър Ванчев. Книжката е 16 страници, а създателят й се надява скоро да зарадва всички възпитаници от учебните заведения в града, тъй като си заслужава.

Самата приказка бе оповестена преди време в “Учебник по добрина ”, споделя създателят. Години по-късно Ванчев решил да я издаде в брошура. Питър Пол, както се подписва писателят, е посветил своята “ Тебеширана приказка “ на огромния Джани Родари.

А за какво навръх него споделя Ванчев, тъй като “няма по –голяма наслада за мен читателите на Джани Родари да бъдат мои читатели ”.

По начало Ванчев почнал да се занимава с лирика. Но има неща, които не могат да бъдта казани и по тази причина започнах да пиша белетристи, споделя създателят. Миналата година издал още две книги ” Приказки за пчелите ” и “Атомна ракиджийница ”, която излязла на бял свят след 20 години.

Не е печелившо дружество това да издаваш книги. Финансирането на творбите става все по-скъпо наслаждение за писателите в България. Въпреки това Ванчев е безапелационен, че всяка рожба на писателите би трябвало да намира своя път и да бъде издавана.

От години Петър Ванчев се занимава и с пчеларство. Той си направил опит. В медарницата, където продавам мед съм изложил и книгите. Първо на 60 буркана купуваха по една книга, след това на 80 се срещаше по някой читател, а в този момент чакам на 100 книги да се появи и някой, който да си закупи книга, разкрива хасковският белетрист.

За страдание, установявам арктическото захлаждане на психика на българина и никой няма потребност от развиването й, добави той.

Оказало, че множеството купувачите са впечатлени от фолк двата Камелия. Негов другар изрисувал портрет на чалга певицата без избран цена и възрастните я оценяли като за 50 лева, а младежите били подготвени да дадат и 15000 лева

По “Атомна ракиджийница ” Ванчев е направил и пиеса. Предложил я на хасковския спектакъл, само че към този момент нямало интерес. Смолянският тетаър харесал сюжета, само че към този момент още няма вести. Пиесата е за българската народна власт и оцеляването на българите като нация.

Авторът се надява тя да откри своето място под слънцето и да бъде показана в театрите в страната.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР