„Потвърждаваме, че издирваният за убийството на 7-годишното дете от Сотиря

...
„Потвърждаваме, че издирваният за убийството на 7-годишното дете от Сотиря
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО! Заподозреният в убийството на момичето от Сотиря е прострелян от полицаи

„ Потвърждаваме, че търсеният за убийството на 7-годишното дете от Сотиря е арестуван. Той е причинителят на жестокото ликвидиране. В момента е на обзор в сливенската болница”. Това съобщи пред NOVA основния секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Ивайло Иванов.

„ Той е оказал опозиция. Колегите са го преследвали много време”, сподели още той.

„ В момента е в болница. Има рани, само че би трябвало да установим дали са от прострелване или са от някакви други пострадвания. Това могат да го кажат единствено лекарите”, добави Иванов.

"Получихме няколко сигнала на обяд. Проверихме ги. Заподозреният беше засечен в региона. Започна дълготрайно гонене. Издирваният е бил арестуван за малко от локално лице, само че все пак е съумял да избяга. Направено му е фотография. След това сътрудниците ни влязоха в дирите ", сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

"Последва към 2 часа гонене. Бяхме на крачка след него. В момента лицето е арестувано и се работи с него. Колегите са стреляли. Има пострадвания по краката. Не изпълняваше никакви разпоредби. Наложило се е сътрудниците да употребяват оръжие. Нямаме удостоверение дали към този миг пострадванията са от пукотевица или от това че е вървял в тази околност ", разяснява още Иванов.

Запитан дали търсеният палач е влезнал в къща, с цел да се укрива, Иванов съобщи, че нямат такава информация.

По думите му няма данни хванатият да е имал съучастници. "Получихме информация, че негови близки са знаели за осъщественото закононарушение, само че до този миг те ни го икономисваха. Когато потвърдим информацията – ще ви го кажем”, съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

„ Предстои в понеделник да бъдат повдигнати обвинявания на Мартин Стоянов Трифонов. Той сега е в болница. Събрани са всички нужни доказателства. Изготвено е разпореждане за ДНК експертиза, на следващия ден ще имаме и резултати от нея. Цялата интервенция завърши успешно”, съобщи областен прокурор на Сливен Пламен Стефанов.

Припомняме, че преди минути стана ясно, че хипотетичния палач на детето в Сотиря е арестуван. По информация на NOVA pаподозреният се е криел в необитаема къща в селото. При поява на служителите на реда той е тръгнал да бяга. Тогава е бил прострелян в крайници от чиновник на реда.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР