Потвърждавам отново, че няма мнозинство. Няма коалиция с ГЕРБ, ДПС

...
Потвърждавам отново, че няма мнозинство. Няма коалиция с ГЕРБ, ДПС
Коментари Харесай

Нинова: Машинното гласуване ограничава конституционно право

„ Потвърждавам още веднъж, че няма болшинство. Няма коалиция с ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Български напредък “. Ние няма да одобряваме такова държавно управление “, разяснява Корнелия Нинова пред bTV.

„ Когато предложихме хартиените бюлетини, реакцията беше напряко истерична. Буди подозрение. Това ли е най-страшното – хартиеното гласоподаване. Навсякъде се шушука, че машините може да трансформират вота. Къде е инспекцията на машините, които изписаха „ дневникът е фалшифициран “? Ние единствено за няколко знаем. Може да е имало и други. Машинното гласоподаване лимитира конституционно право. Ние желаеме хората да имат избор, по тази причина предлагаме смесено гласоподаване “. уточни Нинова.

„ Днес е първото редовоно съвещание, ще забележим по какъв начин ще се оправи Рашидов. Обявен е дневният ред. За Българска социалистическа партия беше значимо да отблокираме страната, да има бюджет. Политическа партия ни споделиха: Вигенин е прелестен претендент, само че Българска социалистическа партия не одобряват да изнасяме оръжия за Украйна. Това не е най-важното. Казах, че би трябвало да спасим хората, а след това ще гласуваме тези неща. Трябва да спрат с страстите и оценките. В опита си да дискредитират институцията ни прекаляват с тези оценки. Важно е, само че не е най-важното. Минималната работна заплата или безвъзмездни учебници до 12 клас, средствата за майки с деца, това са значимите тематики “, добави тя.

„ С Политическа партия И Демократична България ни свързват битката с корупцията и смяната в правосъдната система. Тук сме на една позиция. Ако Демократична България слагат изискване износа на оръжие към Украйна, няма да сме съгласни. За нас това е риск. Мирът е по-голям. Предполагам, че ще има плаващи болшинства, което значи политическа неустойчивост. Би трябвало бюджетът да ни сплоти. Тук всички сме безапелационни, че е належащо “, добави Нинова.

„ За стопанската система е нужно да сложим таван на цените за ток, парно, вода. Да вдигнем заплатите. Да определим какво значи определението „ енергийно безпаричен “. Да гласуваме поддръжка за енергийно бедните. Политиката ни за децата – помощ за младите, учебници, медикаменти, пари за майчинство “, изброи Нинова.

„ Много съм пристрастна към тематиката божествен газ. За 4 дни Народно събрание одобри закон на 2 четения, преди Народното събрание да се разпусне. Сигурно знаете, че божествен газ се продава безотговорно. Сегашното ръководство не си мърда пръста “, добави тя.

„ Служебни министри, които са поканени на изявленията, би трябвало да са в позицията на министри. Лечева си разреши да разяснява конгреса на Българска социалистическа партия, да разяснява решенията на групата при избор на ръководител. Това не е работа на длъжностен министър. Нека си гледа министерството “, сподели лидерката на Българска социалистическа партия.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР