Потвърждава се ефективността на управление на стареенето на АЕЦ „Козлодуй“,

...
Потвърждава се ефективността на управление на стареенето на АЕЦ „Козлодуй“,
Коментари Харесай

Проверка потвърждава ефективността на управлението на стареенето на АЕЦ „Козлодуй“

Потвърждава се успеваемостта на ръководство на стареенето на АЕЦ „ Козлодуй “, излиза наяве от отчет на Агенцията за нуклеарно контролиране от партньорска инспекция, утвърден на днешното съвещание на Министерския съвет, оповестиха от пресслужбата на кабинета.
Националният отчет е създаден в осъществяване на условията на наставления на Европейския съюз, свързани с общностна рамка за сигурност на нуклеарните съоръжения. Актуализираната и допълнена инструкция по нуклеарна сигурност вкарва европейска система за тематични партньорски инспекции, които ще се организират на всеки шест години.
Целта им е да дават на страните-членки на Европейски Съюз механизъм за инспекция на тематики от стратегическо значение за нуклеарната сигурност.
Изготвянето на спомагателни профилирани стратегии за експлоатационен надзор на атомната централа в Козлодуй се дефинират в отчета като положителни практики. Като главен извод от отчета се показва, че през последните осем години въздействие върху ръководството на стареенето на АЕЦ „ Козлодуй “ оказват дейностите, свързани с удължение живота на двата енергоблока.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР