Потвърдихме нашата готовност да окажем подкрепа на мандатоносителя от ПП.

...
Потвърдихме нашата готовност да окажем подкрепа на мандатоносителя от ПП.
Коментари Харесай

Христо Иванов след преговорите: Мандатоносителите и Асен Василев ще успеят

Потвърдихме нашата подготвеност да окажем поддръжка на мандатоносителя от Политическа партия. За нас е значимо страната да се стабилизира, да бъде излъчено ръководство и това да стане с първия мандат. Това съобщи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов след консултацията с " Продължаваме промяната ".

Според него не е добре за страната да се върви на четвърти избори в границите на няколко месеца, а и идващият парламент няма да е в по-различна настройка.

Изказахме признателност на премиера Петков за напъните, тъй като това, което беше свършено през всичките 6 месеца срещна компликации, само че дава добра основа и демонстрира посоката, по която би трябвало да се продължи, съобщи Иванов.

И за Демократична България е значимо идващият кабинет да стъпи върху ясна стратегия, която да дава посока, да извежда цели и да дава база, на която през съответни тематики в Народното събрание се търсят национални единодушия, излизайки отвън периметъра на болшинството. Това ще даде опция на България да излиза устойчиво от рецесиите и да се възползва от опциите пред нея.

Темите, които Демократична България прибавя в диалозите за бъдещото държавно управление са: конституционната промяна, енергийната самостоятелност, Шенген, еврозоната, модернизацията на българските въоръжени сили и общата рационализация и укрепването на бранш " Сигурност ", демографските и културните политики.

Трябва да се търси необятно единодушие по национални тематики, повтори Иванов.

Обсъдихме нуждата от построяването на един доста по-добър модел на съгласуваност и взимане на решения сред болшинството и изпълнителната власт, в това число и излизането от феодализацията по разнообразни браншове. Това би трябвало да бъде преодоляно, безапелационен бе съпредседателят на Демократична България.

Винаги гледаме да сме радикални реалисти. Оценяваме какъв брой ще бъде мъчно, само че би трябвало да се работи пламенно и се радваме, че поръчките, които чухме от мандатоносителя, са безапелационни, сподели Иванов на въпрос дали е оптимист, че ще бъде формирано ново държавно управление в този парламент. Излизаме по-скоро с оптимизъм, тъй като всички би трябвало да разбираме, че тласкането на страната към избори е безконтролно и ще бъде осъдено от гласоподавателите. Има ясни цели и задания, и който не застане зад тях и се отиде на избори, ще бъде осъден. Това е най-важният залог, че колкото и да е комплицирано, мандатоносителите и Асен Василев ще съумеят, разяснява още Иванов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР