Потвърдихме категорично ангажимента за увеличение на възнагражденията на работещите в

...
Потвърдихме категорично ангажимента за увеличение на възнагражденията на работещите в
Коментари Харесай

Увеличават заплатите на работещите в градския транспорт във Варна

Потвърдихме изрично уговорката за нарастване на възнагражденията на работещите в общинската компания „ Градски превоз “ от 1 септември със 130 лв. , по този начин както направихме от 1 март.

Това заяви кметът на Варна Иван Портних след среща с Пламен Димитров, президент на КНСБ, оповестиха от Общината. На нея участваха представители на синдикалната организация и ръководителят на Общинския съвет Тодор Балабанов.

Въпреки че и предходната, и тази година към момента нямаме бюджет, се опитваме в оптималната степен да изпълняваме обществените задължения на общината, добави кметът. 

По време на диалозите стана ясно, че ще се вземат ограничения за възстановяване на работата по сервизната действия на рейсовете и доставянето на аварийни елементи. Във връзка с дефицита на водачи, ще се работи по механизъм за стимулиране набирането на фрагменти.

Кметът напомни, че се чака стартирането на новите електробуси, с което ще приключи в оптималната степен обновяването на автобуския парк на градския превоз.

" Работи се по инсталирането на новите валидатори, които ще разрешат заплащане с банкова карта, като задачата е хартиените билети да останат в предишното ", сподели Иван Портних.

Той благодари за градивното отношение на КНСБ и уточни, че взаимно в годините обратно са решавани дружно редица настоящи въпроси и проблеми.

Пламен Димитров заяви, че ще упорства заплатите на чиновниците в градския превоз да бъдат нараснали и през 2024 година, като диалозите по тематиката стартират незабавно след изборите. 

Той напомни, че КНСБ подписа съглашение за партньорство с Община Варна през 2019 година и в средата на септември двете страни ще създадат разискване на поетите и изпълнени задължения.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР