Потвърди се една от зловещите версии, свързани с убийството на

...
Потвърди се една от зловещите версии, свързани с убийството на
Коментари Харесай

Като във филм на ужасите: Тялото на Хашоги е било изгорено във фурна

Потвърди се една от злокобните версии, свързани с убийството на саудитския публицист Джамал Хашоги. Той беше екзекутиран по изключително жесток метод в саудитското консулство в Истанбул през 2018 год.

Служител в саудитското консулство даде шокиращи показания пред турски съд, проверяващ убийството на Хашоги. През октомври 2018 година той влезе в дипломатическата постройка за изкарване на брачни документи, само че по този начин и не излезе жив от нея. Турското разузнаване съумя да разкрие убийството, само че тялото и до през днешния ден не е открито.

Джамал Хашоги бе един от най-големите критици на властта в Рияд, и поради риск за живота си избяга да живее зад граница – в Съединени американски щати. Преди две години обаче влиза в консулството, с цел да си изкара документи, които ще му разрешат да подписа брак с турската си половинка Хатидже Дженгиз. В хода на следствието бе открито, че специфични саудитски екипи убийци, близки до кралското семейство в Рияд, са пристигнали в Истанбул, с цел да убият дисидента.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР