Потвърдените случаи на COVID-19 не само прекосиха за дни психологическата

...
Потвърдените случаи на COVID-19 не само прекосиха за дни психологическата
Коментари Харесай

1097 станаха установените случаи на коронавируса у нас, съотношението между мъже и жени почти се изравни

Потвърдените случаи на COVID-19 освен прекосиха за дни психическата граница от 1000 случая у нас, само че и бързо вървят към 1100. С нови потвърдени през днешния ден 16 случая и след върха от тази заран от 66 позитивни проби, равносметката към 17.00 ч. през днешния ден е 1097 потвърдени случаи на COVID-19. Най-много от откритите положителни проби през днешния ден са в област Видин -8, в област Кюстендил са 5, по 1 нов случай е открит в областите Благоевград, Ямбол и  Враца. За първи път от началото на формалната статистика измежду новоустановените няма регистриран случай в София, само че лабораториите не престават да работят, а и от сутринта върви всеобщо тестване в столичния квартал " Факултето ".

Заразата взе още две жертви през днешния ден, с което общият брой стана 52. В столичната „ Александровска “ болница е умрял 71-годишен мъж, който страдал е от остра бъбречна непълнота, исхемична болест на сърцето и двустранна пневмония. Пациентът е бил на апаратна вентилация. В " Пирогов "  е умряла жена на 85 година Пациентката е страдала от хронична обструктивна белодробна болест и диабет, била е с пневмония. 

270 са на лекуване в лечебни заведения у нас, като 37 от тях са в интензивни отделения и клиники.

Под карантина беше подложен Дом за възрастни хора в с. Гара Орешец, област Видин, откакто бяха потвърдени 4 случая на COVID-19 там. Епидемиологичното изследване демонстрира, че един от пребиваващите в дома е бил пациент в неврологичното поделение на видинската болница. Впоследствие е бил изписан и се е завърнал в дома, само че по-късно още веднъж е приет в лечебното заведение. При повторното настаняване е изработен PCR тест за COVID-19 и тогава е била открита коронавирусна зараза. В дома са настанени общо 26 индивида, а личният състав, който ги обслужва се състои от 16 души. До момента са открити още три случая на възрастни хора, с което броят на лицата от вкъщи, при които е открит COVID-19, става общо 4.  Направени са проби на всички от вкъщи, в това число личния състав, както и на контактните лица, резултатите се чака да излязат на следващия ден

Продължават да се усилват и медиците в страната с открит COVID-19. Броят им към този момент е  95.

Почти се изравнява съотношението на мъже и дами при откритите с зараза. По последни данни от през днешния ден  551 от записаните у нас случаи на COVID-19 са на мъже и 546 на дами.

Разпространението на болестта по области към 17.00 часа през днешния ден е:

Благоевград – 23 случая;

Бургас – 42;

Варна – 26;

Велико Търново – 16;

Видин – 40;

Враца – 3;

Габрово – 4;

Добрич – 13;

Кърджали – 13;

Кюстендил – 35;

Ловеч – 2;

Монтана – 18;

Пазарджик – 21;

Перник – 9;

Плевен – 67;

Пловдив – 42;

Русе – 7;

Силистра – 3;

Сливен – 30;

Смолян – 33;

София – 594;

Стара Загора – 32;

Хасково – 15;

Шумен – 4,

Ямбол – 5.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР