Потвърдените нови случаи на Ковид-19 в завода за автомобилни части

...
Потвърдените нови случаи на Ковид-19 в завода за автомобилни части
Коментари Харесай

В завода за авточасти в Смолян засега 64 души са с COVID-19, изследването продължава

Потвърдените нови случаи на Ковид-19 в завода за автомобилни елементи " Хроновски " са 57. По 20 са позитивните от общините Смолян и Мадан, от община Рудозем са 17, оповестиха от Регионалната здравна ревизия.
Уточняваме, че това са резултати от взетите проби на 377 чиновници в " Хроновски ", за които регионалният спешен щаб в Смолян заяви през вчерашния ден, че са към 60. Към датата 25-ти юни чиновниците с ковид в предприятието бяха 7, поради които стартира всеобщо тестване по самодейност на работодателя. Тоест, броят на инфектираните към този момент е 64. Останалите 377 души са в развой на проучване.
" Всички доказани случаи от индустриалното дружество са проучени, като са им издадени наставления за 14-дневна домашна изолираност. Само 25% от лицата оповестяват за леки недоволства от горните дихателни пътища. Останалите са без изразени признаци все още. На работното място са открити 72-ма контактни. В фамилиите следва издирването на такива ", допълват още от РЗИ.
Изследванията на работещите не престават. Само един от първите доказани случаи в завода досега е приет в болница в инфекциозното поделение на МБАЛ – Смолян с диагноза пневмония, в устойчиво положение.
Жена на 83 година от  Смолян и мъж на 86 година от с. Борино са приети в болница в регионалната болница. На домашно лекуване в положително общо положение под наблюдаване на персонален доктор е и 52-годишен мъж също от града.
Продължава епидемиологичното изследване за определяне на контактните лица и предприемане на епидемиологични ограничения. Вчера от управлението на " Хроновски " оповестиха, че възвръщат своето произвеждане на 50%.
След като първите 7 чиновници дадоха позитивни проби, в събота предприятието бе затворено за стерилизация. Масовият скрининг стартира в петък с PCR проби от лабораторията на Университетска болница " Пълмед ".
" Работим в тясно съдействие с РЗИ, сподели оперативният шеф на " Хроновски ". Освен оповестените в петък противоепидемични ограничения компанията през днешния ден предприе и спомагателни за неразпространение на инфекцията. Поръчани са защитни шлемове за служащите, част от поточните линии за затворени, както и съблекалните. Служителите ще идват на работа с работно облекло и със личен превоз. Организираният транспорт с рейсове краткотрайно се стопира ", съобщи оперативният шеф на компанията Костадин Христов.
Очаква се до 3 седмици заводът да възвърне естествения си темп на работа.
Припомняме, че на брифинг в регионалната администрация бе импровизирано обявено, че до момента са изследвани половината чиновници в предприятието, като позитивни са 60 проби, или 15,5% от тестванията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР