Потвърдените жертви в Европа вече са 160Броят на загиналите при

...
Потвърдените жертви в Европа вече са 160Броят на загиналите при
Коментари Харесай

133 станаха жертвите на наводненията в Германия, евакуираха 700 души заради пробив на язовир

Потвърдените жертви в Европа към този момент са 160
Броят на починалите при пагубните наводнения в Германия доближи 133. С това доказаните
жертви на естественото злополучие в региони в Западна Европа към този момент са 160, съобщи Асошиейтед прес.

Полицията в западната немска провинция Райнланд-Пфалц оповестиха тази заран, че починалите там към този момент са 90 - с 27 повече от през вчерашния ден. Стотици хора в района остават в неопределеност, като съгласно някои информации жертвите там може да са общо 618.

В прилежащата провинция Северен Рейн - Вестфалия, досега е доказана гибелта на 43 души. Президентът Франк-Валтер Щайнмайер ще посети през днешния ден потърпевши региони.

При наводненията в Белгия по последни данни са починали минимум 27 индивида.



Днес водата продължава да се отдръпва в засегнатите от наводненията тази седмица региони. Представители на управляващите показаха опасения, че ще бъдат открити още доста починали.

Около 700 поданици на регион Хайнсберг (федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия, Германия) са били принудени да изоставен домовете си заради пробив на язовир на река Рур, написа немският вестник Bild.



Според информацията сега избавителните служби изтеглят поданици от региона на Офховен в град Васенберг. В същото време се прецизира, че размерът на вредите от пробивa на язовира към момента не е допустимо да бъде изчислен.



От понеделник в западната и югозападната част на Германия валят мощни дъждове, причиняващи опустошителни наводнения. Поради дъждовете притоците на река Рейн - Ар и Мозел, както и дребните реки Зауер, Прюм, Ниемс, Кил и Ерфт са излезли от коритата си. Федералните провинции Северен Рейн-Вестфалия и Рейнланд-Пфалц пострадаха най-тежко от стихията. Един от регионите, най-засегнати от наводнението, е регионът Арвайлер в Западна Германия (Рейнланд-Пфалц), където са починали над 90 души, а броят на потърпевшите към този момент е достигнал 618.

Освен Западна Германия и Белгия, Южна Нидерландия, Североизточна Франция, Люксембург и Швейцария също пострадаха от тежките наводнения, провокирани от проливните дъждове.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР