Потвърдени са два случая на заразени с морбили в София,

...
Потвърдени са два случая на заразени с морбили в София,
Коментари Харесай

Потвърдени са два случая на заразени с морбили в София

Потвърдени са два случая на инфектирани с морбили в София, 37-годишна жена и 3-годишно дете. При 37-годишната жена е доказано с генетичен тест, а детето е с клиника на класическо морбили. Това заяви в изявление за Агенция „ Фокус “ доцент доктор Атанас Мангъров, шеф на Първо Детско поделение към Специализирана болница за интензивно лекуване по инфекциозни и паразитни заболявания (СБАЛИПБ) „ Проф. Ив. Киров” и доцент към Катедрата по инфекциозни заболявания, паразитология и тропическа медицина.
По думите му дамата е настанена в Инфекциозната болница в София, а детето е в Първо детско поделение към Специализирана болница за интензивно лекуване по инфекциозни и паразитни заболявания. „ Състоянието на 3-годишното дете, което е в нашата болница, е доста положително “, означи доцент Мангъров. „ То не е тежко болно, а просто има морбили. То е от голямата маса, при които болестта протича доброкачествено и удобно “, означи лекарят, като добави, че сега всичко е под надзор.
По думите му това е тип шарка или инфекциозно заболяване, протичащо с обрив, температура, общо неразположение, изнемощялост, сълзящи и зачервени очи, хрема и кашлица. „ Обривът е характерен, защото се популяризира от горната страна надолу, като стартира зад ушите, по-късно по лицето и обгръща цялото тяло. Той изчезва за към седмица и след което на мястото му остават хиперпигментации, които са тъмни петна “, сподели още той, като акцентира, че петната изчезват след към месец.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР