Потушен е пожарът в Дома за възрастни хора в квартал

...
Потушен е пожарът в Дома за възрастни хора в квартал
Коментари Харесай

Потушиха пожара в дома в Благоевград, има пострадал

Потушен е пожарът в Дома за възрастни хора в квартал " Старо Струмско " в Благоевград, оповестява Българска национална телевизия.
Един човек е леко потърпевш. Той е с обгорено лице, само че съгласно кмета на града не е със съществени пострадвания. Транспортиран е в незабавния център в Благоевград.
Първият сигнал за пораждане на пламъци в дома за остарели хора е получен минути преди 11 часа. Огънят е зародил в стая на третия етаж.
Веднага на място са били изпратени 4 пожарни автомобила.
Междувременно личният състав и хора, които са минавали и са видяли пламъците, са почнали да извеждат домуващите отвън горящата постройка.
Кадри от евакуацията можете да видите в ТАЗИ ГАЛЕРИЯ.
За към половин час всички са били изведени, след което и чиновниците на противопожарната работа са съумели да потушат пламъците.
В дома има настанени над 80 възрастни хора и над 30 индивида личен състав. В неделя там беше установен позитивен случай на ковид. По думите на кмета на Благоевград Румен Томов за тестът се схванало в събота късно вечерта. Възрастният мъж е бил изведен с екип на Спешна помощ до болничното заведение, прегледан и върнат назад в дома. Причината - той бил без признаци, единствено е притежател на вируса. Болният е на 78г. от село Брежани, община Симитли, няма никакви признаци към този момент.
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР