Потушен е пожарът в Дома за възрастни хора в квартал

Потушен е пожарът в Дома за възрастни хора в квартал ...

Потушиха пожара в дома в Благоевград, има пострадал.

Потушен е пожарът в Дома за възрастни хора в квартал "Старо Струмско" в Благоевград, съобщава БНТ.
Един човек е леко пострадал. Той е с обгорено лице, но според кмета на града не е със сериозни наранявания. Транспортиран е в спешния център в Благоевград.
Първият сигнал за възникване на пламъци в дома за стари хора е получен минути преди 11 часа. Огънят е възникнал в стая на третия етаж.
Веднага на място са били изпратени 4 пожарни автомобила.
Междувременно персоналът и хора, които са минавали и са видяли пламъците, са започнали да извеждат домуващите извън горящата сграда.
Кадри от евакуацията можете да видите в ТАЗИ ГАЛЕРИЯ.
За около половин час всички са били изведени, след което и служителите на противопожарната служба са успели да потушат пламъците.
В дома има настанени над 80 възрастни хора и над 30 човека персонал. В неделя там беше констатиран положителен случай на коронавирус. По думите на кмета на Благоевград Румен Томов за пробата се разбрало в събота късно вечерта. Възрастният мъж е бил изведен с екип на Спешна помощ до болницата, прегледан и върнат обратно в дома. Причината - той бил без симптоми, само е носител на вируса. Болният е на 78г. от село Брежани, община Симитли, няма никакви симптоми засега.
 
 
 

Източник: actualno.com