Потресен съм! Джипове на пясъчната ивица“, написа читател, който ни

...
Потресен съм! Джипове на пясъчната ивица“, написа читател, който ни
Коментари Харесай

Сезонът по морето приключва, простотията - не!

 " Потресен съм! Джипове на пясъчната линия “, написа четец, който ни изплати фотоси от през днешния ден. От тях е видно, че паркирането на коли по плажа в залива Болата си продължава необезпокоявано.

За следващ път, за поредна година гости на Болата се възмущават от голям брой паркирани на пясъка коли и каравани. Някои от колите даже стигат до водата, с цел да пускат лодки в морето.

Неотдавна по същия проблем кметът на Каварна Елена Балтаджиева разяснява,  че инспекции на плажа се правят постоянно. " Когато при мен дойде сигнал, аз го адресирам по подготвеност. Ако има паркирани коли на пясъка и в случай че кажем, че това е плаж, аз физически не мога да глобя нарушителите. Обръщам се към Министерство на вътрешните работи, които глобяват за погрешно паркиране ", изясни тя.

Болата е единственият български плаж, който попадна в влиятелната  класация на уеб страницата за пътувания European Best Destinations за най-красивите плажове в Европа за 2019 година. Той е препоръчван като един от най-хубавите плажове в Европа.

От 2013 година заливът е пълновръстен член в клуба на " Най-красивите заливи на света ". Болата не е единствено плаж, а единственият резерват в България, включващ акватория, морска повърхност и в същото време обгръща близките скали и дребната река.

Местността Болата е част от резервата " Калиакра “ и до плажа е неразрешено да се върви с коли.  Заповед за изваждането на Болата от резервата и облекчение на режимите там има от 2018 година, само че това още не е реалност, написа " Про Нюз Добрич ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР