Потресаващо изглежда дворът на УМБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович в

...
Потресаващо изглежда дворът на УМБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович в
Коментари Харесай

Изоставено, порутено и мръсно - болница като във филм на ужасите! СНИМКИ

Потресаващо наподобява дворът на УМБАЛ " Проф. доктор Стоян Киркович " в Стара Загора.

Като площадка от филм на ужасите - изоставено, порутено, тревясало, грозно. И на всичкото от горната страна мръсно, цялостно с бездомни кучета. Такава е гледката в двора на многопрофилната болница в Стара Загора, както и прилежащите клиники към нея.

Лечебното заведение обслужва популацията на Старозагорска област структурирано в 11 общини: Стара Загора, Казанлък,Чирпан, Гълъбово, Павел баня, Опан, Мъглиж, Гурково, Николаево, Раднево и Братя Даскалови, а по – редица специалности – неонатология, детска хирургия детска ортопедия, инфекциозни и детски инфекциозни заболявания,неврохирургия и кардиология е и с междуобластно значение.

Атмосферата за душeвността на болните, до момента в който обитават там, което също е част от лекуването, въобще не е приятна. В двора на болничното заведение - надраскани със спрей стени на здания, падаща мазилка, разрушени тротоарни плочки, че дори и изчезнали такива. За положението на болничното заведение сигнализира в обществената мрежа Александър Ярославов.



Александър написа, че е належащо да се вършат разнообразни усъвършенствания в града, като Руския пазар, ВИК планове, паркове, тротоари и други Но Университетската болница, в която се избавят животи, да е оставена в това положение, е възмутително.

" Как беше, нали живота на хората бил най-важния - ограничения, маски, вaкcини, нали всичката тази офанзива беше точно поради " спасяването на човешкия живот "?! Или някой се тормози, че в случай че се реновират общинските лечебни заведения, частните ще изгубят " клиенти "? Това ли е повода за немърливото отношение към тези болнични заведения? Срам за страната, позор за Общината, позор за Директора на УМБАЛ, позор за града и позор за нас, които поносим да ни цакат! Отвсякъде!

За този застаряващ и болен народ, лечебните заведения и лекарите ще стават все по - нужни, само че ще би трябвало да се дерат живи хората, с цел да се лекуват на частно и да печелят парички някои хора, които са " загрижени " из медиите!

А вътре, болничното заведение е правена преди толкоз десетилетия и не е мръднала, за разлика от сегашните поправки на ремонтите на новото издигнато!

И доста скоро казуса с дефицита на лекари и сестри ще се окаже не по - малко заплашителен, от настоящия проблем с газта. ", написа още Александър Ярославов в профила си във Facebook.



Коментиращите обявата На Ярославов също са възмутени от положението на болничното заведение. Йоанна Косева споделя, че обстановката е потресаваща и в самите отделения. " Не е ли време за смяна и пробуждане? ", пита тя.

Донка Динева пък написа, че в инфекциозното поделение няма асансьор: " Носят болните на ръце... ".

" Дворът на УМБАЛ е общинска благосъстоятелност, само че общината нехае. Буренясали треви, кучета и нечистотия. Това вижда всеки, който минава през двора. За безсистемно и безотговорно паркираните коли да не приказваме. Никъде другаде не съм виждала подобен болничен двор. ", разяснява Соня Боева.

Любопитно е да научим по кое време за последно РЗИ са били на инспекция в УМБАЛ " Проф. доктор Стоян Киркович " и какво са открили от нея.



Снимки: Александър Ярославов
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР