Потресаващ случай на отношение към новородено в семейството разтърси Благоевград.

...
Потресаващ случай на отношение към новородено в семейството разтърси Благоевград.
Коментари Харесай

Спасиха от родителите му гладно и премръзнало бебе

Потресаващ случай на отношение към новородено в фамилията раздруса Благоевград. Полицията направила неочаквана инспекция в дома на двама млади родители на двумесечно бебе в сряда вечерта. Картината била потресаваща за служителите на реда. Новороденото момиченце било недохранено и посиняло от мраз, изключително ръчичките и крачетата му.

Дни наред то се късало от рев, тъй като било гладно. Това направило усещане на съседите и те потърсили подпомагане от държавните органи.

Полицаите го завили добре и повикали кола за спешна помощ, която бързо закарала бебето в благоевградската болница. Там детето към този момент е под непрекъснати медицински грижи. Засега проучванията на лекарите прецизират положението му и дали то няма някакви трайни увреждания от дните, прекарани в тежки условия. По-късно през вчерашния ден от благоевградската болница потвърдиха, че детето към този момент е в положително положение. Бебето е и под полицейска протекция и с изключение на медиците за него се грижат и от отдел „ Закрила на детето “, удостоверява за „ Монитор “ Йорданка Шаркова, представител на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи в Благоевград.

При разпитите на майката тя обяснила, че е кърмила бебето си, само че кърмата ѝ секнала. Така детето останало без храна, а за сурогат или мляко родителите нямали пари, тъй като били безработни. Майката и бащата са отведени в полицията за разпити.

Предстои съвещание на обществените служби, на което ще бъде решена ориста на момиченцето. Факт е обаче, че то не може да бъде върнато в средата, от която е извeдено. Майката и бащата обаче твърдели, че добре го гледат и не признават виновността си. Те изрично отричали да са оставили детето си на произвола, само че е реалност мизерията в дома на фамилията и ужасяващото положение на новороденото.

Полицията и Агенцията за протекция на детето не престават работата с родителите. От локалното отделение на Агенцията за протекция на детето не дадоха детайлности за случая, тъй като законът не им разрешавал да дават информация за деца. По непотвърдени данни обаче двумесечното бебе е било безусловно изоставено от родителите си. Социалните служби ще заседават, с цел да решат каква ще бъде ориста на 2-месечното дете, съвсем несъмнено е, че то няма да бъде върнато в средата, от която е изведено. Вероятно ще му се търси приемно семейство, а такива има много искащи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР