Потребността от соя в Китай изглежда продължава да бъде висока,

...
Потребността от соя в Китай изглежда продължава да бъде висока,
Коментари Харесай

Въпреки намалелия брой свине, Китай все още има нужда от соя

Потребността от соя в Китай наподобява продължава да бъде висока, макар болестта по свинете, която наложи фрапантно понижаване на броя им. След като соята е съществена част от храната им, се очакваше потребността от суровината да намалее.

Това обаче не се случи, което може да е знак, че фермерите избират да хранят животните с създадени фуражи, а не хранителни и промишлени боклуци, написа CNBC.

Нуждата от соя на Китай е поставяна под въпрос освен поради комерсиалната война, само че и поради разпространяването на африканската болест по свинете. Въпреки това нуждата от хранителна суровина надмина упованията.

" Търсенето на соя е по-малко спрямо предходната година, само че остава изненадващо мощно, предвид на понижения брой прасета ", споделя Дарин Фидрихс, старши анализатор.

" Ако Китай загуби 40% от свинете или повече, тогава се чака потребността от соя да намалее доста. До моментът търсенето е спаднало с 5-10%, което е учудващо ", добавя той.

Китай, която създава половината свинско месо в света, през юни призна, че броят на животните е намалял с рекордните 23,9% през май по отношение на същия интервал за предходната година.

Намаленото количество на свинско месо в страната докара до повишението на други храни и принуди потребителите да избират други протеини като пилешко месо и морски деликатеси.

За птичето месо и морските блага обаче не се изисква толкоз храна, що се касае за свинете, което значи, че преди те са отглеждани с доста хранителен боклук.
 Китай спря с покупките на соя от Щатите
Китай спря с покупките на соя от Щатите

От декември азиатската страна е купила 13 милиона тона соево зърно

Заменяне на хранителния боклук с фуражи

Китай упреква изхранването на свинете с хранителен боклук за разрастването на болестта и е забранила тази процедура в провинции, където ситуацията със болестта е било най-сериозно.

" Ако в този момент производителите употребяват царевица и соя за изхранване, това ще оправдае високото търсене на соя ", декларира Фидрихс.

Миналия четвъртък Министърът на земеделието е споделил, че производството на свинско месо последователно се възвръща като стига естествените равнища.

През май Съединени американски щати са доставили 2,56 метрични тона соя, което с 18% по-малко от същия месец през предходната година, само че все количеството остава високо.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР