Потребителят трябва да е сигурен, че ще е защитен. Търговците

...
Потребителят трябва да е сигурен, че ще е защитен. Търговците
Коментари Харесай

Комисия за защита на потребителите: Установени са 12 нарушения от общо 328 проверки

" Потребителят би трябвало да е сигурен, че ще е предпазен. Търговците относително добре съблюдават правата на потребителите, открити са 12 нарушавания от общо 328 инспекции, което е към от 3% до 5%. Нарушенията са най-вече с оповестяване на цените или не са оповестени правилно, необявени понижения. Законът е пределно явен по какъв начин се показва понижение на цена ", съобщи Игнат Арсенов, основен шеф в дирекция " Контрол на пазара " от Комисията за отбрана на потребителите.

" На фона на инфлацията може да се каже, че подготовката за образователната година ще е по-скъпа от предходни години. Не е правена точна статистика какъв брой ще коства, даже да са поскъпнали потребителите би трябвало да са строго осведомени. Нашата акция е родителите да не лишават своите деца поради повишаването на цените, проверявани са магазини за облекла, обувки, борси. Обхванали сме допустимо най-широк кръг от артикули в нашето проучване ", добави той.

" Трябва да знаем, че е естествена комерсиална процедура да има понижения. Не всички консуматори са длъжни да наблюдават цените. Цената може да бъде понижена единствено от тази цена, която е била 1 месец тъкмо преди понижението. Тоест, която се взима за предходна, за понижена, е тази, която е от 1 август до 1 септември ", уточни Арсенов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР