Потребителят-рекордьор е получил общо 258 дюнера чрез доставки за една

...
Потребителят-рекордьор е получил общо 258 дюнера чрез доставки за една
Коментари Харесай

Българите поръчват по един дюнер на всеки две минути

Потребителят-рекордьор е получил общо 258 дюнера посредством доставки за една година, съгласно статистика на Glovo  

 

По мотив международния ден на дюнера, който се отбелязва във втория петък на месец юли, от мултикатегорийното приложение за доставки Glovo показаха любопитни данни за потреблението в страната ни. Българите са на четвърто място в Югоизточна Европа по най-вече поръчани дюнери, съгласно статистика за миналата година. Близо 261 000 арабски сандвичи са били поръчани посредством Glovo през 2022 година, което средностатистически значи по един на всеки две минути. Любопитен факт е пикът на доставки в дните преди Бъдни вечер, като най-вече българи са предпочели да „ постят “ с дюнери на 22 декември.
Потребителят-рекордьор за България е получил общо 258 дюнера от осъществени поръчки през 2022 година, което значи, че е консумирал приблизително по 5 дюнера всяка седмица. Най-скъпата поръчка, съдържаща дюнери е била на впечатляващата стойност от 550 лева и е декларирана към ресторант в София.

 

Около 1000 заведения оферират доставка на дюнери посредством Glovo, като над 60% от тях са дребни фамилни бизнеси. Най-често поръчки се вършат по време на обедната отмора в делничните дни, като желанието на клиентите за доставка до дома се усилва доста през студените месеци. Варненци и пловдивчани са измежду отличниците по най-вече поръчки, незабавно след жителите на София. С близо 200% са се нараснали доставките на дюнери в Плевен за миналата година, а общият интерес към доставките на дюнери бележи растеж в цялата страна.

 
Арабските фастфууд специалитети се срещат в разнообразни разновидности и с разнообразни имена – дюнер, кебап, шаурма, шиш-таук и други, като общото сред всички е моделът на подготвяне – най-често изпечено месо или фалафел, гарнирани със сос и зеленчуци, увити в арабски самун. Характерният им усет се дължи на предварителното мариноване и овкусяване на месото с обичайни арабски подправки, като в своите модерни вариации, дюнерите се оферират и с пържени картофи.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР