Потребителското доверие във Франция в началото на годината се подобрява

...
Потребителското доверие във Франция в началото на годината се подобрява
Коментари Харесай

Потребителското доверие във Франция през януари се подобрява над очакванията на икономистите

Потребителското доверие във Франция при започване на годината се усъвършенства над упованията на икономистите, демонстрират данните от изследване на Националния статистически институт (Insee) в Париж, оповестени през днешния ден и представени от ДПА.

Индексът на потребителското доверие през януари се покачва до 91 по отношение на 89 пункта през предходния месец. Прогнозите на икономисти бяха, че той ще доближи до 90 пункта при започване на годината. Нивото на показателя обаче остава под дълготрайния междинен индикатор от 100 пункта.

Показателят, измерващ настройките на френските семейства за финансовото им положение, се покачва с 2 пункта при започване на годината и се доближава до дълготрайното си приблизително ниво. Индексът, отразяващ опциите им да икономисват, остава без смяна, на равнище от 14 пункта.

Домакинствата във Франция са по-малко песимистично настроени през януари по отношение на стандарта на живот в страната. Показателят, измерващ упованията им за равнището на стандарт на живот, се покачва до -38 пункта при -44 пункта през предходния интервал. 

Делът на участниците в изследването, които чакат повишаването на потребителските цени в страната да се форсира през тази година, се намалява през януари. Индексът, отразяващ упованията за равнището на инфлацията понижава с 5 пункта до -55 пункта.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР