Потребителското доверие във Франция се влоши изненадващо през юни до

...
Потребителското доверие във Франция се влоши изненадващо през юни до
Коментари Харесай

Изненадващо влошаване на потребителските нагласи във Франция през юни до близо двугодишно дъно



Потребителското доверие във Франция се утежни изненадващо през юни до най-ниско равнище от близо две години насам, като семействата в страна са малко по-слаби оптимисти по отношение на техния сегашен и предстоящ стандарт на живот, демонстрират резултати от изследване на френската статистика Insee.

Индексът на потребителското доверие се намали през юни до 97 пункта от 99 пункта през май (низходяща проверка от 100 пункта), до момента в който упованията на финансовите пазари бяха за негова стабилизация на равнище от 100 пункта. По този метод показателят се утежни до най-ниско равнище от август 2016-а година насам, откакто в средата на предходната година той удари 10-годишен връх от 108 пункта (най-високо равнище от юни 2007 година) вследствие на успеха на Еманюел Макрон на президентските избори във Франция и успеха на неговата партия на парламентарните избори.

Известно намаляване бележи показателят, отчитащ мнението на френските семейства за техните персонални финанси през миналите 12 месеца, до момента в който упованията за финансовото им положение през идващите 12 месеца остават постоянни.

Индексът, измерващ упованията на потребителите за тяхната спестовна дарба в бъдеще се намали до -9 пункта от -3 пункта през май, до момента в който показателят на актуалната им дарба за икономисване се увеличи с един пункт до 11 пункта.

Влошаване регистрира и преценката на потребителите за стандарта им на живот през предишните и през идващите 12 месеца, като съответните показатели за юни се намаляват до -44 от -40 пункта и до -32 пункта от -27 пункта месец по-рано.

Рязко нарастване има при опасенията на французите, свързани с безработицата в страната през идващите 12 месеца, като съответният показател нараства мощно от 0 до 18 пункта, което е знак за по-сериозни терзания измежду френските семейства по отношение на безработицата.

Днешното изследване на Insee алармира за утежняване на потребителското доверие във втората по мощ стопанска система на еврозоната и е знак, че френската икономическа агресия ще остане слаба и през второто тримесечие след неубедителното начало на годината.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР