Потребителско търсене на чуждестранни хранителни продукти, козметика и автомобили в

...
Потребителско търсене на чуждестранни хранителни продукти, козметика и автомобили в
Коментари Харесай

Китайците купуват все повече вносни коли и козметика

Потребителско търсене на задгранични хранителни артикули, козметика и коли в Китай е мощно, а локални дистрибутори възнамеряват да усилят поръчките от задгранични снабдители през идващите 12 месеца, демонстрират 2 изследвания от китайското министерство на търговията, представени от Reuters.

Почти 1/3 от интервюираните консуматори възнамеряват да купуват повече вносни артикули през идващите 6 месеца, изключително козметика, часовници и очила, бебешки артикули, леки коли и бижута, съгласно данните.

Има огромно търсене за задгранични леки коли. Над 30% от потребителите считат да си купят нова вносна кола в идната половин година, предпочитайки най-много SUV и електрически транспортни средства.

Китай ще понижи цените за импорт на коли и авточасти на 1 юли, осигурявайки по-голям достъп до най-големия авто пазар в света, с помощта на облекчаването на комерсиалните напрежения със Съединени американски щати.

Властите в Пекин се стремят да усилят вътрешното ползване на фона на признаци за закъснение на инерцията във втората по величина стопанска система в света. Резултатите от изследването са добре пристигнали за международните марки, които желаят да задълбочат наличието си в страната, изключително в централните й елементи.

38% от потребителите имат намерение да купуват повече непозната козметика през идващите 6 месеца, 3/4 считат, че локалните артикули за грижа за кожата не дават отговор на настоящото търсене.

През декември Китай понижи вносните мита на съвсем 200 потребителски артикули, в това число храна, здравни добавки, фармацевтични артикули, дрехи и артикули за отдих, до приблизително 7.7% от 17.3%. Вносните мита за някои козметични артикули бяха понижени на половина до 5%.

Сред най-драстичните съкращения бяха цените за мляко на прахуляк и пелени, където налозите бяха понижени до нула. По-голямата част от потребителите обявиха, че имат намерение да продължат да купуват вносно мляко на прахуляк и памперси или даже да купуват повече от тях.

Оборудването за снимане, пречиствателите на въздуха, електронните четки за зъби и роботните прахосмукачки са незадоволително на китайския пазар, считат 1/3 от интервюираните.

В Китай има " релативно мощен вкус " за увеличение на вноса, изключително в хранителни артикули, козметика, часовници и леки коли, настояват от Министерството на търговията.

Повече от 10% от интервюираните компании декларират, че през идната година ще внасят повече виновност, плодове, бири, хранителни добавки, парфюми, артикули за грижа за кожата и грим. Те считат да усилят вноса и на електрически автомобили, SUV и седани.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР