Потребителският съвет към ЧЕЗ обсъди предприетите от ЧЕЗ Разпределение мерки

...
Потребителският съвет към ЧЕЗ обсъди предприетите от ЧЕЗ Разпределение мерки
Коментари Харесай

Потребителският съвет към ЧЕЗ призова за екологично отопление

Потребителският съвет към ЧЕЗ разиска подхванатите от ЧЕЗ Разпределение ограничения за подготовка на мрежата за зимния сезон, както и най-разпространените модели на ползване на електрическа енергия през това време на годината. Васил Василев, шеф „ Експлоатация и поддържане “ в „ ЧЕЗ Разпределение България “ АД обърна особено внимание на новите автоматизирани устройства, които ЧЕЗ Разпределение внедрява в мрежата, с цел да редуцира доста времето за локализиране на повреди. Компанията влага в сходни уреди над 3 млн. лева единствено през 2018 година

Членовете на Потребителския съвет разискаха сезонността в потреблението на електрическа енергия. Експертите показаха най-големите енергийни потребители в едно домакинство и откроиха съответни поведенчески и капиталови ограничения, които са в положение да доведат до понижаване на месечната консумация на електрическа енергия с 15% до 50%.

Иванка Диловска от Института за енергиен мениджмънт показа изследване на успеваемостта и разноските за отопление с другите съществуващи системи – термопомпи, електричество, централно газо- и топлоподаване, котли на газьол и други. Според резултатите от разбора, в случай че желаеме да имаме по-икономични и ефикасни системи за отопление в нашите домове, те би трябвало да бъдат насърчени с съответна държавна политика и регулаторни решения. В противоположен случай ще дишаме най-мръсния въздух в Европа, добави Диловска.

Потребителският съвет към ЧЕЗ е основан през 2013 година В него членуват потребителски, цивилен и експертни организации, които припознават като своя идея отбраната на правата на клиентите и възстановяване на процесите на обслужване в сходство с най-хубавите европейски практики – Комисията за отбрана на потребителите, Българска национална асоциация АКТИВНИ ПОТРЕБИТЕЛИ, Федерация на потребителите в България, Независим съюз на потребителите в България, Европейски потребителски център, Български потребителски център, Институт за енергиен мениджмънт, Техническия университет – София.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР