Потребителският интерфейс на AppCheck e модерен и удобен(екранна снимка: AppCheck) Една

...
Потребителският интерфейс на AppCheck e модерен и удобен(екранна снимка: AppCheck)
Една
Коментари Харесай

AppCheck – защита срещу рансъмуер в реално време


Потребителският интерфейс на AppCheck e съвременен и комфортен
(екранна фотография: AppCheck)

Една от най-разпространените киберзаплахи в последните години е рансъмуер – тип злоумишлен програмен продукт, който криптира персоналните файлове и изисква заплащане, с цел да ги отключи и възвърне достъпа до тях . К омпаниите за сигурност непрестанно работят върху способи освен за разкриване и унищожаване на рансъмуер, само че и за възобновяване на блокираните данни.

AppCheck Anti-Ransomware е приложение, което дава обещание да отбрани компютъра от рансъмуер сътрудници. Това е контекстно-съобразен анти-рансъмуер инструмент със отбрана в действително време, който обаче не работи като характерен антималуер. Например, не реагира при евакуиране на файл за рансъмуер. Вместо това реагира, когато сътрудниците за рансъмуер се опитат да създадат промени в компютъра.

Следователно, AppCheck не би трябвало да основава спорове при осъществяване дружно с антивирусно решение, което има задействан енджин в действително време. Всъщност, предлага се да стартирате приложението като втори пласт на отбрана против рансъмуер , който е ефикасен когато вашата съществена стратегия за битка със злоумишлен програмен продукт не успее да го разпознава.

Работейки в систематичната област, AppCheck задейства отбраната в действително време незабавно щом бъде стартиран, като тихо следи системата за интензивност на рансъмуер. Както беше упоменато, приложението открива сътрудници единствено когато се пробват да повлияят на компютъра (съобразно контекста). Междувременно е налична и алтернатива за сканиране по поръчка .

В допълнение към отбраната в действително време, AppCheck Anti-Ransomware включва отбрана против изнудване , предопределена освен да блокира рансъмуер, само че и да възвръща развалени файлове, дружно с „ заслон ”, който основава аварийни копия на истинските файлове, преди да бъдат криптирани от рансъмуер.

При разкриване на опасност, инструментът демонстрира изскачащо известие в долния десен ъгъл на екрана, изолира рансъмуер от останалата част на компютъра и го изпраща в карантина, с цел да изчака инспекция от потребителя. Можете да видите времето на разкриване, вида на рансъмуер, вида на файла и целевия път, както и да премахнете за непрекъснато обектите от компютъра или да ги възстановите в избрана директория, ако желаете да ги проучите в допълнение или да ги изпратите в лаборатории за проучване на злоумишлен програмен продукт.

Напредналите консуматори могат да употребяват настройките на програмата за отбрана единствено на местни дискове, автоматизирано разчистване на детайли под карантина, осъществяване на архивиране и основаване на лист с файлове, които да разрешат, в случай че считат, че са безвредни.

Приложението реагира бързо, когато рансъмуер се опита да промени систематичните настройки, и има минимално влияние върху продуктивността на компютъра. Работи без неточности, като в същото време поддържа енджина в действително време на Windows Defender включен.

Като се вземе поради всичко дотук, AppCheck Anti-Ransomware се оказва съществено приложение за Windows, предопределено да блокира рансъмуер и да архивира целевите файлове, преди да бъдат криптирани. В професионалната версия са налични още функционалности като автоматизирано архивиране, MBR отбрана и отбрана на файлове в споделени папки.

Даунлоуд:
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР