Потребителските организации, бизнесът и националните органи, отговарящи за защита на

...
Потребителските организации, бизнесът и националните органи, отговарящи за защита на
Коментари Харесай

Потребителските организации, бизнесът и националните органи, обсъдиха пакета Нова сделка за потребителите



Потребителските организации, бизнесът и националните органи, отговарящи за отбрана на потребителите, разискаха законодателния пакет на Европейска комисия, наименуван " Нова договорка за потребителите ". Ръководителят на Представителството на Еврокомисията Огнян Златев разяснява, че с новия механизъм ще се разшири отбраната на пазаруващите онлайн:

Огнян Златев: " Българските жители са измежду челото на потребителите, които пазарят онлайн, само че пък въпреки това също по този начин сме и в челото на една друга статистика, че много постоянно наши жители стават жертва на измами и на заблуди. Така че този нов механизъм за потребителите ще се основава на към този момент постигнатото от актуалната комисия за възстановяване отбраната на потребителите ".

Емил Алексиев, който шеф отдел в Министерството на стопанската система и води договарянията по няколко плана на наставления на експертни равнища в Съвета на Европейски Съюз, изясни какво планува законодателният пакет:

„ Той се състои от две законодателни оферти. Едното предложение е за модернизиране на европейското законодателство за отбрана на потребителите. Второто е предложение за инструкция за представителните искове за отбрана на груповите ползи на потребителите, а тази „ Нова договорка за потребителите “ беше обещана септември месец 2017 година от ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер “.

С Европейска комисия, Съвета и Екологичен потенциал ще натискаме за приемането на новия търговски механизъм за потребителите преди пролетта на идната година, сподели заместник-генералният шеф на Групово дело „ Правосъдие и консуматори “ Франсиско Фонсека Камурилио. Той изясни, че полемиката ще продължи до 28 ноември, когато в Брюксел ще бъде финалното разискване. По думите му пакетът не би трябвало да бъде нещо измислено от Брюксел, а да пристигна от потребителите и те да се припознаят в него.
Подробности чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР